Filters

Model
Dikte

Douglas Planken Zwart

Douglas planken in het zwart zijn geschikt als constructiehout, tuinhout en gevelbekleding. Fins rabat of Zweeds rabat, schuttingplanken of ribben en regels in het zwart, u vindt het allemaal bij Houtdirect!

Geliefd als gevelbekleding

Douglas hout is één van de meest toegepaste gevelbekleding soorten voor houten buitenconstructies. De prachtige geel rode houtsoort is duurzaam, licht en sterk. Maar heeft u weleens gedacht aan douglas planken in het zwart? Dit geeft een stijlvolle, chique uitstraling aan de gevelbekleding van tuinhuizen, schuren, veranda’s en overkappingen. Daarnaast is de prijs van douglas hout erg aantrekkelijk. De meest toegepaste douglas gevelbekleding voor overkappingen zijn de zogenaamde Zweedse rabatdelen. Dit zijn tapse planken met een opening aan de onderzijde waardoor de planken elkaar overlappen. Hierdoor ontstaat een uniek 3D effect wat uw project helemaal af maakt!

Zwarte douglas planken

Het douglas hout is voor alle buitenverblijven van tuinhout uitermate geschikt. De wanden van houten overkappingen en schuren met zwarte planken bestaan uit stijl- en regelwerk. Hierop wordt de douglas gevelbekleding van de overkapping vastgemaakt met rvs-nagels. Belangrijk bij gevelbekleding is dat de planken van hout in de breedterichting de ruimte hebben om te kunnen zwellen en krimpen. Hout is immers een natuurproduct dat werkt onder invloed van de weersomstandigheden en reageert op vocht. Om deze reden worden de planken met één nagel per stijl bevestigd. Alternatieven voor douglas gevelbekleding zijn geïmpregneerde rabatdelen of Western Red Cedar rabatdelen.

Duurzame gitzwarte planken

De duurzame planken worden door ons in verschillende breedte- en dikte maten geleverd. We leveren gitzwarte varianten van een hoge kwaliteit die jarenlang meegaan. Een speciale beits kan het hout beschermen. De donkere kleur steekt mooi af tegen blank douglas hout. Zo maakt u van uw buitenruimte een origineel en uniek geheel. Vanzelfsprekend leveren we ook de ‘naturel’ douglas materialen, die te herkennen zijn aan hun prachtige roodbruine gloed. Maak bijvoorbeeld de schutting en gevel van zwart hout en combineer dit met blanco douglas terrasdelen of bouw een schuur van douglas balken en planken. Bent u benieuwd naar het volledige assortiment van Houtdirect? Bekijk dan het ruime aanbod in de webshop. Neem bij vragen contact op, wij helpen u graag op weg!
 
Sorteren op
2 resultaten

Douglas fins rabat zwart 18x125

Lengte: 4000
€ 25.85 incl. btw
€ 51,75 per m²

Douglas zweeds rabat zwart 22x185

Lengte: 2500
€ 17.70 incl. btw
€ 38,30 per m²