Douglas Schuttingplanken

De meest voorkomende reden om een schutting te plaatsen is toch wel privacy. Gebruik hiervoor de douglas schuttingplank en andere mensen hebben geen zicht meer op uw tuin. Bij Houtdirect helpen we u graag op weg met tips en onze kennis van houtsoorten en materialen!

Douglas Schuttingplanken Kopen

Een andere reden om te kiezen voor douglas schuttingplanken is een stukje beveiliging van uw terrein. Er is geen open zicht meer op uw spullen: vanaf de straat of een aangrenzend voetpad kan er niet meer makkelijk naar binnen gekeken worden. Bovendien belemmert een goed afgesloten omheining inbrekers om die mooie fiets uit de tuin zo mee te nemen. Tot slot zijn er ook nog de dierenliefhebbers; een afgebakende tuin waar uw dier rustig kan rondlopen is dan natuurlijk ideaal.

Hoogte schutting

Een van de keuzes die u zal moeten maken nadat u de juiste douglas schuttingplank heeft aangeschaft, is de hoogte van uw project bepalen. De meest gebruikte hoogte is 1.80 centimeter, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een schutting van 200 centimeter - een en ander natuurlijk in overleg met de buren. Twee meter is de wettelijk toegestane maximale hoogte in de achtertuin. Als u daarbij kiest voor een dichte schutting, zult u ook flink minder last hebben van de wind en eventuele geluidsoverlast.

Geïmpregneerd, geschaafd en bezaagd

Wij verkopen schuttingplanken van sterk douglas hout in geïmpregneerd, geschaafd en bezaagd varianten. Daarnaast leveren we de planken ook in zwart en donkergrijs. We krijgen regelmatig de vraag wat geïmpregneerd hout is. Geïmpregneerd hout, of ook wel verduurzaamd hout genoemd, is hout dat door toepassing van een verduurzamingsmiddel langdurig wordt beschermd tegen aantasting door invloeden van buitenaf. Het is een algemene techniek om een materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend of meer van dergelijke eigenschappen te geven.

Plaatsen van een schutting

Voor het plaatsen van een schutting van douglas schuttingplanken geldt des te meer: een goede voorbereiding is het halve werk. Overleg vooraf met de buren - misschien is het mogelijk om bij een tussenwand dit project samen uit te voeren en kosten te delen? - en verzamel alle materialen die u nodig heeft. Regel indien mogelijk wat hulp, alleen een schutting plaatsen kan wel, maar met twee personen gaat het net wat sneller!

 
Sorteren op
2 resultaten