Slagpluggen

Slagpluggen worden ook wel hamerplug, nagelplug of spijkerplug genoemd. Slapgpluggen worden met de hamer ingeslagen in een voorgeboord gat, wat een grotere stevigheid heeft en geeft. Gebruik de pluggen bijvoorbeeld om houten regels, plinten, wand- en isolatieprofielen te bevestigen.

Wat zijn slagpluggen?

De werking van slagpluggen is als volgt: de plug wordt met een hamer ingeslagen, maar wel in materialen waar de gaten al voorgeboord zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gipsmuur of hout. Wanneer de plug erin is geslagen met een hamer, kunt u de spijker in de plug slaan. Op zich is een slagplug makkelijk in gebruik en een goede manier voor monteren. Want als u een plank tegen een muur wilt bevestigen met plug en schroef, dan moet u eerst boren, plug aanbrengen, passen en schroeven door de plank in de plug. Dit vereist nogal wat handelingen. Met slagpluggen boort u door de plank in de muur en zet u tegelijkertijd de plug door de plank in de muur. Tot slot nog een flinke tik met de hamer -  door de klap spreidt de plug zich en zet zich vast in het boorgat - en uw plank zit muurvast.

Houtdirect voor elk project!

Wilt u ook gebruik maken van de handigheid van slagpluggen? Dan kunt u deze in zakjes van 25 stuks bij Houtdirect bestellen. We leveren ook nog vele andere schroeven & nagels, zoals slotbouten, schotelkopschroeven en cilinderkopschroeven. Bij vragen staan wij klaar voor u, Houtdirect voor elk project!
 
Sorteren op
0 resultaten