Red cedar Houten Dakpannen - Bundel (3 laags) Red Cedar shingles per 2.33 m2

€ 149.60 incl. btw
Vanaf €1500 online besteld gratis verzending
Veel uit voorraad leverbaar
Levering in Nederland & België
Altijd bereikbaar voor advies

Productomschrijving

Red Cedar Shingles, ook wel Shakes genoemd, worden in Noord Amerika veel gebruikt als dakbedekking. Een shingle dak kan worden gemaakt vanaf een hellingshoek vanaf 15 graden, tot 90 graden. De delen kunnen dus ook gebruikt worden als gevelbekleding.

De plankjes zijn kwartiers uitgezaagd en gedroogd. De delen zijn 45 cm lang en variëren in breedte van ca. 8 tot 20 cm. De dikte verloopt taps toe van ca. 1 tot 8 mm. Een pakket shingles heeft een werkende inhoud van 2,3 m2.

De shingles worden drie lagen dik dakpansgewijs gelegd met het dikste stuk naar beneden. Uiteindelijk komt alleen de onderste 15 cm in het zicht. De onderste rij bestaat uit twee shingles die met de naden verspringend op elkaar zijn aangebracht. Voor een wand volstaat een twee laagse verweking.

De shingles moeten bij voorkeur aangebracht worden op een lattenwerk van hart op hart 15 cm zodat er ventilatie aan de onderzijde is.

Elke shingle moet met twee RVS spijkers of nieten vastgezet worden. De spijkers worden bedekt door de shingle die erboven geplaatst wordt.

Leg de shingles niet te strak tegen elkaar want ze moeten een beetje kunnen werken. Ongeveer 5 mm tussenruimte is ideaal.

Specificatie
Houtsoort: Western Red Cedar
Dikte: Taps aflopend van 1mm naar 8mm
Lengte: 45cm (waarbij de onderste 15cm in het zicht blijft)
Breedte: ca. 8 – 20cm
Inhoud: 1 Bundel (2,3m2)

Productspecificaties

Houtsoort Western red cedar
Model Shingles
Geschikt voor Buiten
Bewerking Ruw
Dikte 8 mm
Breedte 200 mm
Lengte 450 mm