Dubbel Zweeds Rabat

Bent u van plan om zelf een blokhut, tuinhuis of schuur te bouwen? En wilt u deze afwerken met rabathout? Kies dan voor dubbelzijdig Zweeds rabat, ook ideaal voor schuttingen!

Monteren van rabatdelen

Met dubbel Zweeds rabat worden planken bedoeld die over elkaar heen vallen. De planken beschikken over een uitsparing, waardoor ze gemakkelijk gestapeld kunnen worden. Rabat hout is geschikt om zowel horizontaal als verticaal te bevestigen. De regels waarop de rabatdelen bevestigd worden, worden altijd in de tegengestelde richting gemonteerd. Bijvoorbeeld horizontaal potdekselen is verticaal regelwerk. Monteer de planken vervolgens met schroeven en spijkers. Voor een duurzaam eindproduct adviseren we altijd roestvrije schroeven of spijkers te gebruiken, verkrijgbaar onder bouwproducten. Doordat rabatplanken in elkaar schuiven, verschilt de werkende breedte met de daadwerkelijke breedte. Houd hier rekening mee bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid. Heeft u hierbij hulp nodig? Vraag het aan de experts van Houtdirect!

Dubbel Zweeds rabat behandelen

Kleur aanbrengen in uw tuin kan ook door het hout te behandelen! Hout behandelen kan op verschillende manieren, zo kunt u het beitsen, coaten, verven of behandelen met olie. Door het hout te behandelen geeft u niet alleen de gewenste kleur aan het hout, u beschermt het hout ook! Hout dat gemiddeld elke twee jaar behandeld wordt, gaat jaren langer mee. Hoe vaak het hout behandeld moet worden, hangt onder andere af van de hoeveelheid zon waar het aan blootgesteld wordt. In onze webshop kunt u ook dubbel Zweeds rabat in het zwart aanschaffen. Wel zo handig: dit rabat is al geïmpregneerd, waardoor u weinig onderhoud heeft aan de planken!
Sorteren op
0 resultaten